Backlink Çalışmalarında Zaman Aralığı

Backlink Çalışmalarında Zaman Aralığı

Yazar 03/04/2017 15:13

Kullanımı günden güne yaygınlaşan sosyal medya sitelerinde kişisel, kurumsal ve resmi kimliklerin nerdeyse tamamı boy gösteriyor. Yapılan bir araştırmaya göre sosyal medya sitelerinde yapılan paylaşımların aralıkları insan beyni için ciddi önem arz ediyor. Siz herhangi bir profil ya da sayfanızda yaptığınız iki paylaşım arasındaki zamanı optimum tutmaz iseniz bu teknik detay sizin ya da kurumsal kimliğinizi sosyal medya üzerinde unutulmasına ya da sosyal mecralarda kullanıcılara rahatsızlık vermesine neden oluyor.


Görsel hafıza tekniklerinde sıklıkla bahsedilen konulardan birisi olan kalıcı hafızanın çalışma mantığı işiniz ile aslında doğru orantılı diyebiliriz. Bir insan herhangi bir konuda bir metin okuduktan bir süre sonra unutuyor. Ancak bu metni 6 saat sonra tekrar okuduğunda, 1 hafta sonra tekrar okuduğunda ve 6 ay sonra göz gezdirdiğinde kalıcı hafızaya aktarılan bir metin unutulmazlar arasına giriyor.


Verilen bu bilimsel örnekleri, kendi web sayfanızda içerik üretmeye uyarlayabilir ve içerik üretme zaman aralığını da buna göre planlayabilirsiniz. İçerik ile zaman arasında kurduğunuz bu denklemi aynı şekilde, sırası ile içerik ile backlink ve  backlink ve zaman kavramları içinde orantılı olarak kurabilirsiniz. Hazırladığınız backlink stratejisinde anormal artışlar ya da azalışlar senaryonuz da anormal sahnelere yer verecek ve başarıya ulaşacağınız süreyi arttıracağı gibi tüm zamanınızın da çöpe gitmesine de neden olabilir.


Doğru zamanda doğru backlink adımları


Zaman kavramını backlink inşasında doğru kullanmak ciddi önem arz etmektedir. Özellikle temin ettiğiniz kaynak ücretli ise bütçenizde ki ani artışlar ile elde edilen bağlantı miktarında ani artışlar backlink stratejisini gerçeklikten uzaklaştırmakta ve hedefe ulaşmanızı geciktirmekte ya da imkansız kılmaktadır. Önceki yazılarımızda bahsettiğimiz backlink stratejisi nasıl oluşturulur konusuna tekrar göz atabilir ve bu stratejisi oluştururken kendinize doğru bir backlink bütçesi hazırlayabilirsiniz.