ReCAPTCHA tarihe karışıyor

ReCAPTCHA tarihe karışıyor

Yazar 10/03/2017 22:19
Bilişim devi Google'ın insanlar ve otomatik sistemleri ayırt etmek için kullandığı ReCAPTCHA artık tarihe karışıyor. ReCAPTCHA Sistemi özellikle art niyetli web kullanıcıların önüne geçmek, sistemlerin zayıflıklarından yararlanmak ve başarısız giriş sayısını düşürmek gibi sayılabilecek pek çok nedenin önüne geçmek için yıllardır kullanılan bir sistemdi. Web dünyasının gelişen ve değişen modern çizgileri eşliğinde: ReCAPTCHA'da bu değişime ayak uydurarak sabit sayıların girilmesi, sabit soruların yanıtlanması, hareket eden yazıların okunması ve resimdeki parçaların seçilmesi (bir mağazanın önünü içeren resimleri seçiniz) gibi pek çok değişikliğe uğradı.



Gelişen ve değişen web dünyasında Google'ın uyguladığı son recaptcha sistemi ise yine Google tarafından sistemi yavaşlatan bir uygulama olarak görülmeye başlandı. Ve son hamle olarak bu sistemi; bilgisayarın arka planında çalışan, klavye ve fare hareketlerini takip ederek ilgili kullanıcının insan ya da robot olup olmadığına karar verebilen bir  doğrulama mekanizması haline getirmeyi planlamaya başladılar.



Söz konusu sistem mevcut sisteme göre elbette başarılı olacak ve sağlıklı kullanıcıları otomasyon sistemlerden daha kolay ayırt edecektir. Ancak suistimal odaklı hareket eden kullanıcıların da bu sistem karşısında boş durmayacağı bir diğer gerçek.