Geçerliliğini Yitiren Backlink Çeşitleri

Geçerliliğini Yitiren Backlink Çeşitleri

Yazar 11/04/2017 08:47

Her geçen gün biraz daha kalabalıklaşan internet sektöründe, arama motoru devi Google’ın algoritma güncellemeleri ile daha temiz ve kaliteli bir web oluşturma çabaları aralıksız devam ediyor. Sürekli kendini yenileyen ve kullanıcılara faydalı içerik sağlama doğrultusunda hareket eden Google tüm güncellemelerinde etik ve ziyaretçi memnuniyeti kavramlarına ciddi önem veriyor. Dolayısı ile bu ve buna benzer sebepler her algoritma güncellemesinde bir ya da birkaç backlink çeşidinin güncelliğini yitirdiğini ve bu bağlantı tiplerinin kesinlikle fayda sağlamadığı hususu ortaya çıkmıştır.


Kısıtlı olan backlink ağı oluşturma yöntemleri bu tip güncellemeler ile günden güne azalmakta ve site yöneticilerini de etik kavramlar doğrultusunda kaliteli içerik üretmeye teşvik etmektedir. Etkisini yitiren backlink çeşitlerinin yerine alternatif olarak bulunabilen türlerin sayısı da bu klasmanda iş yapmak isteyen site yöneticilerin alanını iyice daraltmıştır. 2017 yılı itibari ile geçerliliğini yitiren pek çok  bağlantı kazanma yöntemi bulunmaktadır. Bunlardan en net olarak bilinenleri ;


·         Otomasyon programlar ile elde edilen her türlü bağlantı,

·         Footer ya da sidebar üzerinden ücretli ya da takas yolu ile elde edilen bağlantı,

·         Tema, eklenti vb. diğer dijital ürünlerin dağıtılması ile elde edilen bağlantı,

·         Seo yarışmaları düzenlenerek elde edilen bağlantılar,

·         Tek kategorisi olan forumlardan profil yada konu üzerinden elde edilen bağlantılar,

·         Yorum sayısı binlerce olan bir blog gönderisinden elde edilmeye çalışılan bağlantı,

·         İllegal şekilde farklı sitelerden elde edilen bağlantılar,

·         Şifreli kodlar ve sistem yöneticilerin göremediği kodlar ile gizlenen bağlantılar,

Günümüzde geçerliliğini yitirmiştir. Sayılanlar arasında kısmen işe yarayanlar olduğu gibi çeşitli iddialar ya da örnekler karşınıza çıkabilir. Ancak nadiren karşılaştığınız bu örnekler, bu backlink türlerinden fayda sağlanabileceği anlamına gelmemektedir.