Bağlantı Almanın Püf Noktaları

Bağlantı Almanın Püf Noktaları

Bağlantı Almanın Püf Noktaları

Yazar 07/04/2020 15:17

Uzunca süredir ipucu verdiğimiz blog bölümümüze yeni bir şeyler ekleyemiiyorduk. Covid-19 süreci bizlere de kendimizi dinleme ve değerli takipçilerimize bilgi aktarımı yapabileceğimiz kaliteli bir içerik için fırsat tanıdı.


Backlink.com.tr ekibi bağlantı alırken nelere dikkat ediyor?


Pazar yeri sistemi ile hizmet verdiğimiz bu güzel sitede tek amacımız güvenilir ticaret ortamı sağlayabilmek. Bunu sağlarken önemli bir detayı es geçmememiz gerekiyor, yeni müşteriler ve satıcılar edinmek. Kuşkusuz bu iki değerli grup da sitemizin gelişimi için son derece önemli. İnternette reklamcılıkla uğraşan son insan backlink.com.tr markasını öğrenene dek bu konudaki çalışmalarımız sürecek, uzun yıllar buradayız diyebiliriz. :)


Hal böyle olunca kullanıcılarımızın bizler adına reklam yaptığını, markanın dilden dile yayıldığını söyleyebiliriz. Ancak idealimiz olan her kullanıcıya ulaşmada oldukça yavaş bir yöntem olduğu aşikar. Bu nedenle biz de internet enstrümanlarının tümün kullanıyoruz.


Remarketing çalışmaları, sosyal medyada aktiflik ve tabi ki olmazsa olmazımız bağlantı ( backlink ) edinme.



Backlink almadan önce bizler nelere dikkat ediyoruz?



 




  • Sitede herhangi bir haber, paylaşım, yazıyı seçip bunu öncelikle arama motorlarına soruyoruz. Kelime grubunun zorluğu ve sayfalamasına bakıyoruz.

  • Alexa değeri, manipule edilebilen bir değer olsa da fikir vermesi açısından hala çok değerli.

  • DA ve PA değerleri moz şirketinin sitenin sahip olduğu backlink kalitesine göre biçtiği bir başka önemli değer, dikkate alınmalı. Kandırılma şansı yok / oldukça düşük.

  • Sitenin genel işleyişi tanıtım üzerine mi kurulu yoksa ek gelir ve reklam maliyetleri için mi tanıtım alınıyor? Bunu anlamanın en kolay yolu kuşkusuz sitenin kategorilerini incelemekten geçiyor.

  • Dofollow mu Nofollow mu? hiç önemi olmayan bir konu, birçok müşterimiz bu değerlere çok takılıyor olsa da biz uzun vadede bir seçim yapılacaksa tercihin nofollow linklerden olması tarafındayız.

  • Yazı kalitesi oldukça önemli, nasılsa başkasının sitesine eklenecek diyerek 5 TL'ye alınan tanıtım ile yüzlerce liranızı çöp etmemenizi öneririz, kaliteli içerik sıradan sitelerde bile dev site etkisi gösterecektir. İçerik hala kraldır. Tahta kralı oturtun.